Jigikalastus
Jigikalastus on kasvattanut lähivuosina suosiotaan ja tarjoaakin kalastajalleen huimasti mahdollisuuksia kalan saantiin. Jigireissun aikana käymme läpi erilaiset asiat, jotka sinun on tiedettävä jos kala ei olekaan aktiivinen, kuten uittotekniikat, jigin värit ja esimerkiksi tuulen suunnan merkitykset. Nykyaikainen kaikuluotainteknologia ovat myös avainasemassa etenkin kalojen etsinnässä.

Jigauksessa käytettävän kuitusiiman ja kevyen vapakaluston ansiosta tärpit välittyvät kalastajalle kuin sähköiskut! MinnKota-keulamoottori GPS-toiminnolla pitää meidät paikallaan kalastuksen aikana. Kohdekalana jigauksessa on kuha , ahven ja hauki.

Microjigaus

Microjigaus on hyvin samantapainen kalastusmuoto kuin perinteinen jigaus, mutta välineet ovat paljon kevyemmät. Lyhyet ja joustavat vavat ovat varustettu pienillä keloilla ja erittäin ohuilla kuitusiimoilla, jotta todella kevyiden microjigipäiden ja jigien käyttö olisi mahdollista. Tämä kalastustyyli on erittäin tehokas jos suuremmat kalat eivät ole aktiivisia tai halutaan kalastaa esim. särkikaloja. Joinakin päivinä kun esimerkiksi ahven on todella nirso, on microjigaus ainoa oikea kalastusmuoto.

Vertikaalijigaus

Vertikaalijigaus eroaa normaalista heittojigauksesta merkittävästi. Vertikaalijigauksessa vene liikkuu hitaasti ja nimensä mukaisesti jigi liikkuu vedessä pystysuunnassa. Kaikuluotaimen avulla pystyt näkemään kun kala lähestyy jigiä ja valmistautuu iskemään. Tässä vaiheessa kalastajan syke alkaa pamppailemaan voimakkaasti odottaen tärppiä.

Jigi, vapa ja kela ovat täysin erilaisia normaaliin jigaukseen verrattuna ja nämä asiat käymme luonnollisesti kalastuksen aikana läpi. Tässäkin kalastusmuodossa jigin värillä, tuulen suunnilla ja esimerkiksi veneen nopeudella on oma merkityksensä kalan saantiin. Tämä tyyli on erityisen tehokas kun kuha on passiivinen tai haetaan pelkästään suuria yksilöitä.


Heittokalastus 

Hauen heittokalastus on hauska ja tehokas kalastusmuoto. Etenkin keväällä kutuajan jälkeen isommatkin hauet jäävät hetkeksi matalaan veteen, jolloin mahdollisuudet sen suuren saantiin ovat hyvät. Kalastusmuotona tämä on erittäin hyvä muoto myös perheen pienemmille tai kokemattomille kalastajille. Kalastuksessa vieheinä käytetään yleensä jerkkiä, lusikkauistinta,perhoa, spinnerbaittia tai jigiä. Kohdekalana reissulla on hauki ja ahven.

Vetouistelu

Vetouistelussa käytämme apuna sivuplaanareita. Tämä mahdollistaa 10 vavan käyttämisen yhtäaikaisesti. Käytössämme on oppaan itsevalmistamat Tunkkionki ja Säkä-vaaput.
Uistelussa käytämme apunamme myös syvätakiloita ja siimapainoja jotka mahdollistavat meille eri syvyysalueiden kalastuksen. Kohdekalana uistellessa on kuha,ahven ja hauki.

Vetouistelu on erittäin tehokas ja rento kalastusmuoto ja soveltuu kaikille kalastajille.