Nimeni on Janne Parviainen ja asun Pieksämäellä. Olen vuosimalliltani 1984 ja innostuksen kalastukseen olen perinyt isältäni jo parin vuoden ikäisenä. Tämä rakas harrastus todennäköisesti säästikin minut monelta pahanteolta, koska se vei kaiken vapaa-aikani kouluaikoina.

Sain ensimmisen veneeni ollessani 12 vuotias ja siihen aikaan kalastus oli pääasiassa hauen heittokalastusta ja vetouistelua. Laitteisto olikin siihen aikaan melko erilaista kuin nykyisellään ja muistissa on vieläkin kesä 1998 kun ostin kesätöistä säästämilläni rahoilla ensimmäisen Humminbird-kaikuluotaimen.

Uistelu oli 90-luvulla erittäin suosittua. Itse olin myös koukussa uisteluun ja kävinkin ensimäiset uistelukisani 1997. Kilpailut kestivät silloin yön yli ja keli oli tuolloin todella tuulinen ja sateinen. Onnistuimme kuitenkin saamaan hieman kalaakin ja tulokseni ensimäisistä kisoista oli 51/121. Ei huono alku kun ottaa huomioon sen aikaisen laitteiston huomioon.

Sen jälkeen kalastus onkin vienyt kaiken vapaa-aikani. Uistelu oli kalastusmuodoista lähimpänä sydäntä vuoteen 2010 asti, jonka jälkeen heittokalastus ja jigaus on vienyt suurimman mielenkiintoni.Työskennellessäni automaatioinsinöörinä aloin miettiä mitä tekisin tulevaisuudessa. Huomasin, että kalastus on ainoa asia, johon minulla on loputon palo ja sen ympärillä haluaisin myös tehdä töitäni. Sen johdosta osallistuin kalastusoppaan ammattitutkintoon ja läpäisin kurssin vuonna 2015. Sen jälkeen unelmani omasta kalastusalan yrityksestä koki päivänvalon ja aloitin oman toimintani valmistaen Tunkkionki- ja Säkä-vaappuja sekä harjoittamalla kalastusopas toimintaa.